BS House / alarciaferrer arquitectos

Home   /   BS House / alarciaferrer arquitectos

first_imgArchDaily Houses Architects: alarciaferrer arquitectos Area Area of this architecture project Lead Architect: BS House / alarciaferrer arquitectos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/942364/bs-house-alarciaferrer-arquitectos Clipboard Argentina Area:  450 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” BS House / alarciaferrer arquitectosSave this projectSaveBS House / alarciaferrer arquitectos CopyHouses•Córdoba, Argentina CopyAbout this officealarciaferrer arquitectosOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCordobaOn FacebookArgentinaPublished on June 30, 2020Cite: “BS House / alarciaferrer arquitectos” [Casa BS / alarciaferrer arquitectos] 30 Jun 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?BS之宅,立柱与斜撑分离 / alarciaferrer arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img “COPY” Projects Photographs Collaborator:Germán SarborariaConstruction:Orange Obras Civiles – Diego PeppermansCity:CórdobaCountry:ArgentinaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Federico CairoliRecommended ProductsWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsResidential ApplicationsCymat Technologies Ltd.Hudson Valley Home, USA – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreText description provided by the architects. The project involves building a large house while preserving the existing trees on the lot. The almost 2500m2 lot hosts a lush native forest, has an irregular geometry, and is wide with a narrow front towards the street. The house is implanted at the bottom of the lot allowing the opening of its spaces towards the best orientation and towards the forest.Save this picture!© Federico CairoliSave this picture!Ground FloorSave this picture!© Federico CairoliThe program is basically made up of four blocks. The private block is located towards the rear end of the house with the bedrooms on one side, and the study and barbecue area on the other, both on two floors. The social block is located towards the centre of the house with the kitchen-dining-livingroom-gallery area in double-height, while the intimate entrance-livingroom block is in single height.Save this picture!© Federico CairoliSave this picture!Top FloorSave this picture!© Federico CairoliThe articulation of the different areas of the house responds to the premise of opening the rooms towards the north and preserving the existing trees, all unified by a single sloping roof.Save this picture!© Federico CairoliSave this picture!SectionsSave this picture!© Federico CairoliThe logic of the construction system, both the verticals of the walls and the horizontals of the roof, allows all decisions to be taken together and coherently. The walls are made of exposed reinforced concrete and the roof structure and point supports are made of wood. The decomposition of the columns together with the diagonals alleviate their thickness and allow the joinery to run in their separation, in addition to their structural function to cover larger headlights. Furthermore, the columns can be seen as reminiscent to the forest, but in this case, from the logic of construction.Save this picture!© Federico CairoliProject gallerySee allShow lessReYard House / Team Bosphorus from TurkeySelected ProjectsMinimum Dimensions and Typical Layouts for Small BathroomsArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/942364/bs-house-alarciaferrer-arquitectos Clipboard Photographs:  Federico Cairoli Joaquín Alarcia, Federico Ferrer Deheza Save this picture!© Federico Cairoli+ 17Curated by Clara Ott Share Year:  2018last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Tags