House M / Jan Skuratowski Architecture

Home   /   House M / Jan Skuratowski Architecture

first_img Year:  Houses Architects: Jan Skuratowski Architecture Area Area of this architecture project House M / Jan Skuratowski Architecture Manufacturers: BORA, Cupolux, Girod, Inua Sauna, Sikken + SikkenWooden Structure:Pirmin Jung Ingenieure für Holzbau AG, Rain, SwitzerlandBasement:Ingenieurbüro W. Herzog AG, Möhlin, SwitzerlandBuilding Physics:Pirmin Jung Büro für Bauphysik AG, Rain, SwitzerlandBuilders:Wohlwend Baugeschäft AG, Möhlin, SwitzerlandWood Construction:Hürzeler Holzbau AG, Magden, SwitzerlandWindows:René Schweizer AG, Münchenstein, SwitzerlandPlumbing / Seals:Marx A, MuttenzShutters:E. Berger & Co. AG, Basel, SwitzerlandHeating:R. Häsler AG, Möhlin, SwitzerlandVentilation:R. Häsler AG, Pratteln, SwitzerlandSanitary:Wirthlin Haustechnik AG, Möhlin, SwitzerlandSauna:INUA, Laufenburg, GermanyFireplace:Friedrich Ofen-Kreativstudio, Eimeldingen, GermanyKitchen:Seipp Wohnen GmbH, Tiengen, GermanyPlastering / Painting:Grandis & Schreck GmbH, Zeiningen, SwitzerlandMetal Construction:Jürgen Medam GmbH, Efringen-Kirchen, GermanyInterior Doors:Hunziker Schreinerei, Schöftland, SwitzerlandCarpenter:Hürzeler Holzbau AG, Magden, SwitzerlandGlazing:Der Glasfuchs, Rickenbach, GermanySubflooring:Rufle Fussboden GmbH, Bad Säckingen, GermanyTiling:Peter GremperParquet Flooring:Stücker AG, Reinach, SwitzerlandGarden Planning:Hasler Gartenbau GmbH, Zuzgen, SwitzerlandArchitect In Charge:Jan SkuratowskiCity:MöhlinCountry:SwitzerlandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Simon MengesRecommended ProductsDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20WoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceText description provided by the architects. The new single-family house was designed as a separate residential unit and can hold its own next to the existing building from the 80s. It is situated on a partly raised plateau in the south-eastern part of the property. The two buildings differ in their roof design and thus emphasize their autonomy. At the same time, the new building paraphrases the existing building’s design: by its polygonal ground plan, which follows the hill’s shape, and expressive cantilevered floors. Wood was used a material to contrast the rather heavy sand-lime brick of the existing structure. Hierarchically, the new building is supposed to subordinate to the existing building and is therefore set slightly to the rear of the site. The new structure appears like a pavilion and, thanks to the flat roof, has a large accessible roof terrace that expands the small plot effectively. The greening of the roofs is intended to give the new building an animated character and link it with nature and the hill.Save this picture!SectionThe entrance / access is from Titlisstrasse, past the existing building. Between the two buildings is a greened pergola that acts like a buffer zone and brings daylight into the buildings. At the same time, it serves as an entrance zone for the new building. The space allocation plan in the new structure comprises living rooms / bedrooms and a kitchen / bathroom each on the ground floor, and a living room on the first floor with a spacious roof terrace and greened roof; the basement contains a guestroom with direct garden access, sauna area as well as a cellar and a laundry room.Save this picture!© Simon MengesSave this picture!Upper Floor PlanSave this picture!© Simon MengesThe dual materiality of the structure (above ground in wood / basement in concrete) is mirrored on the inside by wood ceilings on the ground floor and 1st floor as well as an exposed concrete ceiling in the basement. The walls painted in neutral white mediate between the materials. Save this picture!© Simon MengesThe large-scale glazing in the south and west creates a connection with nature. Circumferential canopies integrate the sun protection and underline the number of storeys; on the ground floor, the cantilevered canopy becomes a carport. The vertical inverted formwork of pre-greyed larch contrasts with the horizontal ceilings and provides the closed facade with plasticity and an exciting play of light and shadows.Save this picture!© Simon MengesProject gallerySee allShow lessSchauman & Nordgren Architects’ Winning Masterplan Envisages New Harbour Front Ident…Unbuilt ProjectMercedes-Benz Museum / UNStudioSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/805989/house-m-jan-skuratowski-architecture Clipboard “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/805989/house-m-jan-skuratowski-architecture Clipboard “COPY” CopyHouses•Möhlin, Switzerland Photographs:  Simon Menges Manufacturers Brands with products used in this architecture project center_img Photographs House M / Jan Skuratowski ArchitectureSave this projectSaveHouse M / Jan Skuratowski Architecture Area:  217 m² Year Completion year of this architecture project Projects Switzerland CopyAbout this officeJan Skuratowski ArchitectureOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMöhlinSwitzerlandPublished on February 24, 2017Cite: “House M / Jan Skuratowski Architecture” 24 Feb 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalSystems / Prefabricated PanelsKalwall®Translucent WalkwaysPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxWoodBruagAcoustic Panels with LEDTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – Palm SpringsMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsDoorsGorter HatchesFloor Door – Fire RatedBricksDEPPEWaterstruck Bricks – 1622/1635ekws DFMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily 2016 Save this picture!© Simon Menges+ 20 Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Tags