Residence Ödberg / Project A01

Home   /   Residence Ödberg / Project A01

first_imgArchDaily Projects “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/270923/residence-odberg-project-a01-architects Clipboard Austria Residence Ödberg / Project A01Save this projectSaveResidence Ödberg / Project A01 Year:  CopyHouses•Klosterneuburg, Austria CopyAbout this officeProject A01OfficeFollowProductsGlassStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKlosterneuburgHousesAustriaPublished on September 11, 2012Cite: “Residence Ödberg / Project A01” 11 Sep 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish- DI-NOC™ Glass FinishPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – Painted AluminumStonesCosentinoDekton® Surfaces – Chicago 444Exterior DeckingLunawoodThermowood DeckingWoodBruagAcoustic Panels with LEDWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – CPXPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsHexapent Facade PanelDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Folding Door System – Rabel 3710 Super ThermalWall / Ceiling LightsLuminisCeiling Surface Lights – HollowcoreBenches / TablesUrbaStyleConcrete Bench – BoomerangMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Ödberg住宅 / Project A01 Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2010 Houses Residence Ödberg / Project A01 Architects: Project A01 Area Area of this architecture project “COPY” Photographs:  Philip KreidlText description provided by the architects. The idea to build a residence with a central courtyard, following the perception of the well-known case study houses, was the initial approach for the project. The living area gathers around this open space and the pool frames the landscape, thereby enclosing the courtyard. Controlled outlooks and space-interacting structures open up the building towards the surrounding nature and at the same time give form to the self-contained building with its central element. The sloping terrain is raised up to a constructed platform, simultaneously extending the garden area.Save this picture!© Philip KreidlThe spatial connection between the low building to the South and the pool house in the North is construction by a Pergola, which reminiscent of the California “case study houses” of the 1950s come up can be made. Here, the Court defined in this way becomes the Central living room with a special atmosphere.Save this picture!© Philip KreidlThe referring to the road part of the upper floor cantilever 5 meters beyond the kitchen on the ground floor up through the access in the basement. The nursery located in this part has an unobstructed view of the Klosterneuburg ´s hills on three sides.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessSan Francisco 2012 Architecture and the City FestivalArticlesAl Hilal Bank Commercial Tower / Goettsch PartnersArticles Share Save this picture!© Philip Kreidl+ 31 Share Area:  211 m² Year Completion year of this architecture project Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/270923/residence-odberg-project-a01-architects Clipboardlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Tags